047 - Barraca de cal Muç (can Cases)






Ubicació: Vessant hidrogràfic dret del torrent del Sellerès. Es troba a una feixa abandonada situada sota la carretera de la Bauma, i entre el cementiri i can Cases. S'hi pot accedir camp a través des del mateix cementiri.
Data de visita: 18-09-2014
Numeració: 047
Tipus de construcció: Aèria adossada al marge
Forma: Planta quadrada
Tipus de porta: Llinda plana
Estat de conservació: Enderroc sostre
Coordenades (Datum WGS 84 = ETRS 89): N 41º 36.499 E 001º 54.671
Altitud: 345 m
Orientació de la porta: Sud-oest
Restaurada: No
Descripció: La coberta era de bigues i cabirons de fusta i teules, perquè el terra és ple de trossos de teules.
Comentaris: A cal Muç, una casa vacarissana del carrer Major, aquí menaven una vinya en contracte de rabassa morta o de parceria amb el propietari de can Cases. Segons el Plano geométrico del término jurisdiccional de Vacarisas de l'any 1856, un tal Muç Codinas aquí conreava una peça de terra de 2 quarteres, 2 quartans i 2 picotins, el conreu principal de la qual era l'hort i la vinya. Poc temps després, segons l'Amillarament de 1861, el mateix Muç Codinas conreava aquesta peça de terra, propietat de la viuda de Casas (can Cases).
Font d'informació: Tonet Duran de cal Pau Gran. Ignasi Gibert de cal Cisco. Jordi Torrella de cal Cargol. Àngel Sans, col·laborador de la revista mensual Vacarisses, balcó de Montserrat. Plano geométrico del término jurisdiccional de Vacarisas de l'any 1856 (Cartoteca Digital de l'ICC). Trobada tot caminant sobre el terreny.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada