077 - Barraca de la Xemeneia (Torrella)












Ubicació: Vessant hidrogràfic dret del torrent de l'Orpina. Al sot de l'Aigua; una petita vall formada per dos torrentols que tributen al torrent de l'Orpina pel vessant dret. S'hi accedeix des de la pista que puja a l'obaga Negra des de la masia de Torrella.
Data de visita: 26-12-2013
Numeració: 077
Tipus de construcció: Aèria aïllada
Forma: Bessona-composta. L'habitacle de l'esquerra és de planta rectangular. L'habitacle de la dreta és de planta quadrada.
Tipus de porta: Llinda plana (l'habitacle de la dreta)
Estat de conservació: L'habitacle de l'esquerra té el sostre enderrocat. L'habitacle de la dreta presenta un enderroc exterior important. La llinda de la porta està esberlada i ha perdut pedres.
Coordenades (Datum WGS 84 = ETRS 89): N 41º 35.040 E 001º 54.143
Altitud: 350 m
Orientació de la porta: Sud
Restaurada: No
Descripció: Barraca doble adossada i no comunicada interiorment. L'habitacle de l'esquerra tenia la coberta feta amb un embigat de troncs. Segurament aquest era l'espai per a l'animal de carrega, ja que sembla que hi hagi unes pedres que facin de menjadora. L'habitacle de la dreta està tancat amb l'habitual falsa volta de lloses. Encastada al parament nord de la barraca hi ha una construcció de pedra que travessa la paret i té sortida a l'exterior: es tracta d'una xemeneia rústica.
Comentaris: En el passat algun pagès, probablement de Vacarisses, aquí menava una vinya en contracte de rabassa morta o de parceria amb el propietari de Torrella.
Font d'informació: La pàgina web http://wikipedra.catpaisatge.net/ (Joan M. Vives). Ortofotos de l'ICC o Google Map.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada