174 - Barraca de la Baixada de la Maciana II








Ubicació: Vessant hidrogràfic esquerre del torrent de can Vives. S'hi accedeix per una pista que neix al km 3.2 de la carretera de la Bauma (una vintena de metres abans del pont sobre la via fèrria). 
Data de visita: 01-10-2014
Numeració: 174
Tipus de construcció: Aèria adossada al marge
Forma: Planta rectangular
Tipus de porta:
Estat de conservació: Enderroc sostre
Coordenades (Datum WGS 84 = ETRS 89): N 41º 36.676 E 001º 53.770
Altitud: 270 m
Orientació de la porta: Sud
Restaurada: No
Descripció: Segons m'explicà el Tonet de cal Pau Gran i el Nasi de cal Cisco, aquesta barraca tenia una coberta de teules a una aigua que se sostenia amb un embigat de bigues i cabirons de fusta. Les pedres dels paraments están lligades amb morter de calç i falcades amb petites pedres (tascons).
Comentaris: A ca la Maciana (o cal Macià), una casa vacarissenca del carrer Major, aquí tenien la propietat d'una peça de terra amb vinya. Durant molts anys els de cal Pau Gran varen menar aquesta vinya arrendada, fins que el Josep Duran Torres (pare del Tonet de cal Pau Gran) es va decidir a comprar la finca al seu propietari: el Josep Petit Gibert de ca la Maciana, que residia a Barcelona. Actualment només es conrea sembradura a la part més planera de la finca.
Font d'informació: Tonet Duran de cal Pau Gran. Ignasi Gibert de cal Cisco. Amillarament de Vacarisses de 1944 (Arxiu de l'Ajuntament de Vacarisses). Trobada tot caminant sobre el terreny.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada