185 - Barraca del cal Bosses de Baix





Ubicació: Vessant hidrogràfic esquerre de la riera de Sanana. S'hi accedeix des de la pista que neix al km 4.3 de la carretera de la Bauma i es dirigeix cap a la urbanització de la Farinera, tot passant sota el viaducte de la riera de Sanana.
Data de visita: 01-09-2014
Numeració: 185
Tipus de construcció: Aèria aïllada
Forma: Bessona-composta. L'habitacle de l'esquerra era de planta rectangular. L'habitacle de la dreta era de planta quadrada.
Tipus de porta:
Estat de conservació: Enderroc total per als dos habitacles.
Coordenades (Datum WGS 84 = ETRS 89): N 41º 37.018 E 001º 53.605
Altitud: 235 m
Orientació de la porta: Sud
Restaurada: No
Descripció: Barraca doble adossada i no comunicada interiorment. L'habitacle de l'esquerra era l'espai per a l'animal de carrega (ruc, mula, matxo), i probablement estava cobert amb un embigat de troncs. De l'habitacle de la dreta només es manté dempeus la paret mitgera que separava els dos habitacles, perquè és l'única que es va fer amb pedra lligada amb morter de calç (amb bocins de teula intercalada). També es conserva part del parament frontal amb l'arrencada dels dos muntants de la porta. La pedra que va fer de llinda és aterrada davant la porta.
Comentaris: A cal Bosses, una casa vacarissenca del carrer de l'Església, aquí tenien la propietat d'una peça de terra amb vinya. A la dècada dels 50 del segle XX van arribar a tenir una hectàrea i mitja de vinya de 3ª categoria.
Font d'informació: Àngel Sans, col·laborador de la revista mensual Vacarisses, balcó de Montserrat. Joan Arnau de la Farinera. Amillarament de Vacarisses de 1944 (Arxiu de l'Ajuntament de Vacarisses).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada