195 - Barraca de cal Cafeter (Viladoms)














Ubicació: Vessant hidrogràfic dret del torrent de can Vives. Prop de l'aiguabarreig amb la riera de Sanana. S'hi accedeix des del camí (pista) de les Comelles que neix al km 4.2 de la carretera de la Bauma i es dirigeix cap a la masia, tot passant sota l'autopista C-16.
Data de visita: 21-08-2015
Numeració: 195
Tipus de construcció: Aèria adossada al marge
Forma: Planta rectangular
Tipus de porta: Llinda plana
Estat de conservació: Enderroc del sostre parcial. Enderroc exterior important. Encara conserva part del ràfec de lloses volades.
Coordenades (Datum WGS 84 = ETRS 89): N 41º 36.856 E 001º 53.348
Altitud: 225 m
Orientació de la porta: Sud-oest
Restaurada: No
Descripció: És una barraca gran. Té unes dimensions interiors de 3.5 m per 3 m, i una altura de 2.5 m. No té armaris ni finestres.
Comentaris: A cal Cafeter (anteriorment cal Joan del Sastre), una casa vacarissenca del carrer Major, aquí menaven una vinya en contracte de parceria amb el propietari de Viladoms. Segons explica l'Àngel Sans, durant la construcció de l'autopista aquesta barraca es va fer servir per a guardar-hi materials.
Font d'informació: Ángel Sans, col·laborador de la revista mensual Vacarisses, balcó de Montserrat. Ignasi Gibert de cal Cisco. Joan Arnau de la Farinera. Ortofotos de l'ICC o Google Maps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada